Terlalu Berbeza… Sangat Berbeza…

Sedar tak sedar.. dah hampir separuh tahun aku kat tpt kerja baru.. bnyk sangat pembaharuan untuk hidup aku di sini.. semuanya berubah.. cumanya fizikal aku jah yang tak bnyk berubah.. ya.. betul .. tak berubah.. sangat kacak seperti dulu.. keh keh keh.. bila lagik nak merapu..
Di sini, gaji pun dah separuh kurang… uhuhu.. tp life tetap seperti biasa.. elaun banyak pun habis atas jalan jah.. kos perjalanan ulang- alik Sabah – Perlis selama 6 tahun.. kos perjalanan dari depan pintu rumah.. ke pintu rumah… tak termasuk tiket flight.. ya lah, tambang bot ke sandakan, dari jeti ke airport.. kekadang terlepas flight sbb perkara yang tak dapat di elakkan.. huh.. boley beli kereta sebijik tuu…
Apapun.. tempat baru.. kita buka lembaran baru.. perjuangan mesti diteruskan.. selagi ada kudrat.. bukan untuk penghargaan.. bukan untuk di puji.. hanya untuk melihat negara membangun dengan aset warga yang berkualiti.. agak happy lah kat sini.. walaupun tak sepenuhnya.. ya lah.. masih lagi belum sebumbung dengan keluarga.. Azra.. dan Arif.. masih perlukan hari citu untuk bermesra dengan ayahnya..
1
Di sini kerja untuk shooting agak perlahan.. maklumlah .. baru masuk tempat orang.. kena cari pelanggan dulu.. masih lagi memburu gambar yang tercantik.. sangat2 berpuas hati bila mampu memberikan gambar yang mengandungi ‘wow’ fact !!
Wedding pertama yang saya terima dari pasangan sakinah dan Hisham..🙂 terima kasih kepada kedua pasangan ini kerana mempercayai saya untuk merakamkan detik2 terindah anda..🙂
2
3

Tempahan atau pertanyaan:
Razak Ghazali
Founder and Principal photographer of
Ugotshot Wedding Journal
Kedah.Malaysia
M: 0195368833
E: razaqq82@gmail.com

Razaqq Ghazali | Reka Lencana Anda

3 comments
  1. Tahniah. walau di mana kita berada perjuangan mesti diteruskan. InsyaAllah suatu masa nanti akan sebumbung jugak. banyak berdoa.

    • razaqq said:

      terima kasih fairul.. perjuangan takkan habis.. takkn ada penamatnya.. bila nak pindah balik.. hang nih aku rasa dok sabah buat keturunan kat sana dah.. hehehe.. mai lah langkawi.. bnyk lagik kosong guru agama kat sini..

  2. lludlee said:

    Betul Zaqq…

    Walau d mana kita berada perjuangan mesti terus… Mudah2an sentiasa sukses d lembaran baru =)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: